Followers

KPOP Wannabe Malaysia..

Saturday, April 30, 2011

Arini tepat kul 10.30 pagi aku bangun dari tido walaupun ia adalah ari sabtu. biasanya kalo ari2 cuti ni , kul 3 baru aku bgn. itupn sebab nk solat zuhur. kalo takde solat zuhur, mmg 3 jam kemudian baru aku bgn. hehe...



hehe lagi...


nk tau kenapa aku bangun awl arini? ........ * sunyi * ...... mesti la takde sape nk tau sbb takde sape pn nk bace blog aku yang cikai cap ayam ni... takpe nk gtau gak. aku bgn awl sbb sepatutnya kua dgn kwn aku g lepak ou. tp tetibe dpt msg terpaksa cancel sbb adik dia accident. haih -__-

So, alang2 da terjaga aku pun layan la FB jap sblm smbg tido. Ada membe aku share 1 artikel dr blogger femes pasal artis kpop malaysia. mmg aku da lama sentap dgn artis malaysia yg korean wannabe ni. even aku minat kpop, tapi bg aku org malaysia nk tiru jd artis kpop, bg aku tak payah la. tak seswaiii~~~ Artis malaysia soley soley~~ ckup la..

artis m'sia yang mulamula korean wannabe bg aku, izwan piluihh tu la. nyanyi lagu apatah tp versi korea. dgn rambut pnjg mengurai dan kaler karat oren tu. DUH ! sejak tu aku da gam mamat tu. kemudian munculnya DIOR yg lagi ketara korean wannabe. tak silap aku dia gunakan nama dia DIOR U-sang. seriously aku taktau U-sang tu apa. insang aku tau la. dan dgr cerita dari blog sapetah, DIOR tu ada anak didik nama seung j. takleh blahhh. melayu tp nama korea. hahaha...



Ijwan Piluih


Pergi lah Seung J...


Pewangi Dior pun bole..




kemudian barubaru ini muncul lah kump wanita malaysia alaala Wondergirls malaysia yg bawak konsep kpop iaitu Gulagula. alang2 nak tiru kenapa tak guna nama Perempuan Ajaib? confirm malatop. serius tak tipu. ^_^
dorang menggunakan imej seksi(masa aku tgk pic dorang, dorang pakai skirt ropol ropol paras bawah punggung sambil menonggeng..) sbg imej dorang. aku pn taktau apa motif? sebagai pelaris mungkin? atau sbg modal utk para lelaki melangsaikan bil? dorang adalah anak didikan komposer hadi hassan yang terkenal.(serius ni 1st time aku dgr nama dia..korg knal?) . hadi dikatakan dpt idea utk tubuhkn Gulagula ni lepas terdengar sekumpulan remaja pmpn yg berborak pasal mcmana dorang nk dapatkan tiket konsert band korea yg dibuat kt malaysia ni. Err..??


nice la design dia ni.^^


tonggeng lagi tonggeng.. yihaaa!





dan pagi tadi, jeng3.. aku baca blog tu rupanya baru baru ni ada tertubuhnya band laki kpop malaysia. hak hak hak... pasal boyband kpop wannabe ni, korang nilai la sndr. tak sanggup ku meluahkan.





cute la tu? mmg "KIUT" pun. rasa nk lempang je. haha


yang ni paling takleh blah.. hahahaha....

Tapi selain dorang ni ada gak rupanya boyband kpop malaysian lain. kalo tgk dari muka, mcm orang sabah. macam jela.. taktau la ye kt tidak..

iaitu kump Prince... ~_~



dan... VIP or Versality in Perfomance, anak didikan KRU dan Astro. ZZZ...

7 rajin menaip komen:

Misshy Innz said...

ouhh ~ bace jugak blog blogger pemes tuh ehh .
kantoii. hahaha xD


eh eh komen ni buat pop up window lahh ye ;)

Hilmy Wazza said...

biasa la blogwalking..

aLEEamanina said...

Mula2, kita ada jpop
Then kita ada kpop
Knapa kita x buat 'm'pop eh?
Cuz takde sapa yg nk majukan....yg ada cuma wannabes yang gunakan genre music negara lain untuk promote diri sendiri...

heh, losers..
thanx 4 sharing!

Hilmy Wazza said...

malaysia ada muzik pop cuma xdinamakan mpop je. n byk lgu malaysia boring2. indonesia ada indo pop which is better than malaysia songs. its undeniable their songs are more creative than us ^^

welcome!

aLEEamanina said...

Ooooohhh
Nampaknya komposer & producers kna pikir creative & yg di luar kotak...so that lagu kita jd best....
kn3?
heheh

nadhottest4eva said...

SMUA perkara diatas sokong sgt.. ee nyampah.. tpi c p.o.p *prince of pop* tu x tiru koreA.. maybe dri segi imej tu ad la.. tpi bukan korea ja yg pakai imej macam tu. kat mlysia ni kan dh blmbak anak2 muda pakai cam tu..
bukan nk mnyebelahi dyorang.. tpi dyorang mmg ad suara yg best..

Hilmy Wazza said...

nad : kalo da nama pn bawak muzik KPOP, and style dressing pn ala korea, so apa lg faktor lain yg mengatakan dorang x tiru korea? dorg sndr declare dorang band kpop. huhu ^^

There was an error in this gadget